Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Malaysia, China lanjutkan pengecualian visa

2024-06-21 berita.rtm.gov.my HaiPress

Foto RTM

KUALA LUMPUR,20 Jun-Malaysia dan China menyokong usaha berterusan berhubung pengecualian visa bagi memupuk serta mengukuhkan hubungan persahabatan antara kedua-dua negara.

Menerusi kenyataan bersama hari ini,kedua-dua pemimpin iaitu Perdana Menteri,Datuk Seri Anwar Ibrahim dan rakan sejawatnya,Li Qiang menyokong usaha berterusan membabitkan pengecualian visa pelancong bagi memudahkan kemasukan rakyat Malaysia dan China.

Menerusi kenyataan itu,China bersetuju melanjutkan kemudahan itu sehingga akhir tahun 2025.

Sebagai balasan,Malaysia akan melanjutkan pengecualian visa sehingga akhir tahun 2026.

Kedua-dua pemimpin,Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Perdana Menteri Li mengalu-alukan minat yang mendalam untuk meneruskan perundingan mengenai pengecualian visa sebagai tanda memupuk hubungan persahabatan antara kedua-dua negara.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap