Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Pelancong asing antara enam cedera bas ekspres jatuh gaung di Lahad Datu

2024-06-21 berita.rtm.gov.my HaiPress

Bas ekspres membawa 32 penumpang terbabas ke dalam gaung sedalam 50 meter di Batu 9 Jalan Silam,kira-kira 9.24 malam tadi/Foto Bomba

LAHAD DATU,21 Jun -Enam orang cedera termasuk pelancong asing selepas bas ekspres dinaiki mereka terbabas ke dalam gaung sedalam 50 meter di Batu 9 Jalan Silam,kira-kira 9.24 malam tadi.

Bas yang membawa 32 penumpang itu dalam perjalanan dari Semporna menuju ke Kota Kinabalu dipercayai hilang kawalan.

Ketua Balai,Balai Bomba dan Penyelamat Malaysia (BBP) Lahad Datu,PPg Sumsoa Rashid berkata pasukan bomba tiba di lokasi kejadian kira-kira 23 kilometer dari BBP Lahad Datu.

Ujar beliau,pihaknya telah mengeluarkan 19 penumpang lain manakala 13 individu lagi telah keluar dengan sendirinya dari bas berkenaan.

"Mangsa yang cedera merupakan empat penumpang termasuklah seorang pelancong Itali,pemandu bas dan kelindan bas.

"Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian tersebut," katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurutnya,enam mangsa yang cedera telah berjaya dikeluarkan dan dibawa ke hospital untuk menerima rawatan lanjut.

“Operasi ditamatkan sepenuhnya pada pukul 11.30 malam,” katanya.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap