Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Raja Muda Selangor berkenan lancar perkhidmatan bas elektrik percuma MBPJ

2024-06-21 berita.rtm.gov.my HaiPress

Tengku Amir Shah berkenan menaiki bas elektrik tersebut dan dibawa ke beberapa lokasi sekitar bandaraya

PETALING JAYA,20 Jun- Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah berkenan melancarkan perkhidmatan bas elektrik percuma Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

Majlis sempena program Gagasan Rumpun Selangor daerah Petaling itu mempamerkan dua bas elektrik terbaharu sebagai projek perintis ke arah menjadikan Petaling Jaya bandaraya bebas karbon menjelang 2030.

Tengku Amir Shah turut berkenan menaiki bas elektrik tersebut dan dibawa ke beberapa lokasi sekitar bandaraya.

Baginda juga berkenan melancarkan projek perintis Hentian Bas Mesra Kanak-Kanak di Sekolah Menengah Assunta.

Projekdi kawasan sekolah sekitar Petaling Jaya merupakan antara tindakan yang telah dirancang di bawah Bidang Fokus 1 : Tinggal,Bermain dan Belajar Dalam Perancangan Bandar.

Ia bagi menyediakan ruang menunggu yang lebih seronok,selesa dan selamat melalui penyediaan pelbagai aktiviti dan permainan.

Sebanyak 22 buah Hentian Bas di kawasan sekolah akan dinaiktaraf supaya lebih mesra kanak-kanak menjelang tahun 2030.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap