Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

NTW 2024 manfaatkan teknologi AI

2024-06-19 berita.rtm.gov.my HaiPress

Datuk Suhaimi Sulaiman

KUALA LUMPUR,18 jun- Minggu Latihan Kebangsaan 2024 (NTW 2024) akan berlangsung dari 24 hingga 30 Jun ini.

Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Suhaimi Sulaiman dalam laman Facebook memaklumkan,rakyat perlu memanfaatkan teknologi kecerdasan buatan (AI) terkini.

"Jadi sekarang masanya untuk kita belajar perkara baru,itulah sebab itu kami menghantar kakitangan kami ke sebanyak latihan yang kita mungkin. Jadi belajar perkara baru seperti AI,mereka mengubah sifat persepsi rakyat terhadap kandungan dan juga memahami tingkah laku manusia.

"Jadi itulah kemahiran yang perlu kita belajar hari ini,bukan sekadar teknologi,kemahiran teknikal tetapi juga perasaan manusia,tingkah laku manusia. Itulah perkara yang kita perlu kumpul," katanya.

Orang ramai yang berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut atau mengikuti kursus berkenaan boleh melayari laman web www.nationaltrainingweek.gov.my.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap