Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Separuh jemaah haji Malaysia selesai laksana Nafar Awwal

2024-06-19 berita.rtm.gov.my HaiPress

Jemaah haji di Mina memulakan ibadah melontar batu di Jamarat

MEKAH,18 Jun- Lebih separuh daripada 31,600 jemaah haji Malaysia,telah selesai melaksanakan 'Nafar Awwal' iaitu melontar jamrah pada dua daripada tiga hari tasyrik.

Bakinya,akan menyempurnakan 'Nafar Thani',melontar jamrah pada ketiga-tiga hari tasyrik sehingga esok.


Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Dr. Mohd Na’im Mokhtar berkata setakat ini,proses melontar bagi jemaah Malaysia,berjalan lancar.

"Alhamdulillah pada hari ini sebahagian besar daripada jemaah haji Malaysia telah menyempurnakan Nafar Awwal dan telah bergerak ke Mekah.

"...dan insya-Allah mereka ini berada di Mekah,sebahagian besar daripada mereka ni akan membuat persediaan untuk pulang ke tanah air di mana penerbangan pertama untuk pulang ke tanah air adalah pada 24 Jun 2024," katanya kepada pemberita di sini.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap