Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Pelabur asing beli ekuiti bernilai RM202.4 juta minggu lepas

2024-06-18 berita.rtm.gov.my HaiPress

FOTO HIASAN

KUALA LUMPUR,18 Jun- Pelabur asing meneruskan minat terhadap ekuiti tempatan untuk minggu kedua berturut-turut.

Pembelian bersih oleh pelabur asing mencecah 202.4 juta minggu lepas,berbanding aliran masuk bersih RM535 juta minggu sebelumnya.

MIDF Research dalam laporan aliran dana mingguannya memaklumkan,utiliti,produk dan perkhidmatan perindustrian serta teknologi merupakan tiga sektor yang mencatat aliran masuk asing bersih tertinggi.

Manakala,tiga sektor dengan aliran keluar asing bersih tertinggi ialah perkhidmatan kewangan,perladangan serta telekomunikasi dan media.

Sementara itu,institusi tempatan meneruskan trend jualan bersih selama dua minggu berturut-turut,meski dalam jumlah lebih rendah sebanyak RM25.9 juta,berbanding minggu sebelumnya.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap