Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Agong dipersembah laporan terkini RCI berkaitan Batu Puteh, Batuan Tengah dan Tubir Selatan

2024-06-18 berita.rtm.gov.my HaiPress

FOTO FB Sultan Ibrahim Sultan Iskandar

KUALA LUMPUR,18 Jun- Yang di-Pertuan Agong,Sultan Ibrahim dipersembahkan laporan terkini Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) Untuk Mengkaji Pengendalian Perkara Berkaitan Kes Kedaulatan Batu Puteh,Batuan Tengah dan Tubir Selatan.

Menerusi perkongsian pada laman Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar,laporan itu dipersembahkan oleh Pengerusi RCI,Tun Md Raus Sharif kepada Seri Paduka Baginda di Istana Negara hari ini.

"Sesi mengadap bersama Yang di-Pertuan Agong berlangsung selama hampir sejam," menurut kenyataan itu.

Pada Februari lepas,Bahagian Hal Ehwal Undang-Undang (BHEUU) Jabatan Perdana Menteri (JPM) dalam kenyataan memaklumkan Sultan Ibrahim memperkenan penubuhan suruhanjaya tersebut berkuat kuasa serta merta.

Penubuhan RCI itu dilakukan selaras dengan Akta Suruhanjaya Siasatan 1950 (Akta 119).

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap