Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Warga emas maut kemalangan jalan raya di Saratok

2024-06-18 berita.rtm.gov.my HaiPress

FOTO JBPM Saratok

SARATOK,18 Jun- Seorang lelaki warga emas maut dalam kemalangan jalan raya di Jalan Saratok-Roban awal pagi tadi.

Laporan Pusat Gerakan Operasi,PGO Bomba Sarawak menyatakan,kemalangan membabitkan sebuah kereta dan kenderaan pacuan empat roda.

Pemandu kereta yang dikenali sebagai Mathew Solis George Tangkun,72 tahun,disahkan maut di tempat kejadian.

"Pemandu kereta terbaring di luar kenderaan tersebut dalam keadaan tidak sedarkan diri. Mangsa telah disahkan meninggal dunia di lokasi kejadiaan oleh pihak KKM.

"Manakala,pemandu dan penumpang kenderaan pacuan empat roda tidak mengalami kecederaan,"menurut kenyataan tersebut.

PGO menerima panggilan kecemasan pada pukul 7.22 pagi dan menggerakan tujuh anggota dengan sebuah jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Saratok.

Setibanya di lokasi kejadian,pasukan itu bertindak mengalih mangsa menggunakan 'Scoop Stretcher' dan diserah kepada pihak polis Saratok untuk tindakan selanjutnya.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap