Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

PM India utus surat ucapan Aidiladha kepada Anwar

2024-06-18 berita.rtm.gov.my HaiPress

FOTO FB Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR,17 Jun- Perdana Menteri,Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menerima sepucuk surat daripada rakan sejawatnya dari India iaitu Narendra Modi yang mengutuskan ucapan Aidiladha kepada beliau dan seluruh rakyat Malaysia.

Anwar berkata mereka juga senada bahawa keamanan dunia bergantung kepada nilai kebersamaan serta penerapan prinsip kemanusiaan,ihsan dan pengorbanan dalam membina sebuah negara maju.

"Saya juga bersetuju dengan PM (Perdana Menteri) Modi yang menyentuh aspek budaya dan warisan turun menurun dalam menghormati satu sama lain perlu terus dijulang dan diraikan di seluruh pelusuk dunia ketika meraikan hari mulia ini.

"Mendoakan agar PM Modi terus diberikan kesihatan yang baik selain hubungan Malaysia dan India terus diperkukuhkan demi manfaat bersama," kata Anwar menerusi perkongsian pada Facebook beliau hari ini.


Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap