Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

NETA Auto Mengumumkan Lebih dari 30,000 Pesanan Dalam 35 Hari Sejak Pelancaran

2024-06-16 HaiPress

Shanghai - NETA L mengumumkan bahawa mereka telah mencatatkan lebih dari 30,000 pesanan hanya dalam tempoh 35 hari sejak pelancaran pada bulan April. Angka jualan yang mengagumkan ini merupakan pencapaian cemerlang di kalangan jenama automotif China.

Di zaman elektrifikasi ini, kenderaan tenaga baru China (NEV) berada di barisan hadapan inovasi teknologi dan peningkatan industri. Di antara ini, NETA menonjol sebagai pemain utama di pasaran global. Pada tahun 2018, NETA melancarkan model pertama mereka, NETA N01. Seterusnya, NETA cepat memperkenalkan model tambahan termasuk NETA U, NETA V, NETA GT, dan NETA S. Tambahan pula, NETA L, model terbaru, diposisikan sebagai "Super Intelligent Extended-range SUV for Family," yang mengincar keluarga muda bebas dengan konsep penggunaan baru, bertujuan untuk mencipta rumah yang lebih selamat, menarik, selesa, berbunyi lebih baik, dan lebih pintar.

Pada tahun 2023, jualan luar negara NETA melebihi 20,000 unit, menandakan pertumbuhan tahunan sebanyak 567%. Dari Januari hingga April 2024, NETA mengeksport keseluruhan 13,694 kenderaan tenaga baru, menduduki tempat keempat dalam eksport kenderaan tenaga baru di kalangan pengeluar kereta dan tempat pertama di kalangan kekuatan pembuatan kereta baru China, memikul panji eksport jenama China.

Sebagai destinasi pertama untuk pengembangan luar negara, NETA mendarat di Thailand 19 bulan yang lalu dan sudah memiliki lebih dari 14,000 pengguna tempatan. Model kanan dari NETA V berjaya menawan hampir 20% pasaran kenderaan elektrik Thailand, memenangi pujian dari pengguna Thailand. Pada masa kini, kehadiran NETA telah meluas di Asia Tenggara, Timur Tengah, Afrika Utara, dan Amerika Tengah dan Selatan, meraih pengiktirafan lebih dari 420,000 pengguna di seluruh dunia.

Penjualan luar negara yang cemerlang tidak hanya mencerminkan komitmen untuk memperdalam pasaran antarabangsa, tetapi juga adalah demonstrasi visi jangka panjang syarikat untuk pengembangan global. NETA menjadi pengeluar pertama yang mengeksport model EV pandu kanan, mengumumkan strategi "pergi ke luar negeri" pada September 2021 dan melancarkan model NETA V pandu kanan pertama. Sejak pelepasan jenama pada tahun 2018, NETA telah mengintegrasikan gen pengembangan luar negeri ke dalam budaya korporat. Semua model baru diharuskan mematuhi pelbagai peraturan antarabangsa dan mempertimbangkan dasar eksport, memastikan pematuhan terhadap standard keselamatan dan alam sekitar pelbagai negara.

Selain itu, NETA juga memperluas kerjasama industri luar negara. Pada tahun 2024, NETA menjadi pengeluar kereta yang muncul paling awal untuk menubuhkan tiga kilang besar di luar negeri di Thailand, Indonesia, dan Malaysia. Dengan mengeksport produk dan teknologi baru, NETA membolehkan pengguna global berkongsi pencapaian teknologi terkemuka China dan membantu kerajaan tempatan mengatasi cabaran pekerjaan. Pada masa kini, kadar tempatan pekerja luar negara NETA melebihi 95%, meningkatkan pekerjaan tempatan secara ketara sambil mengintegrasikan "NETA IP" yang ikonik dengan pembangunan industri NEV untuk memberikan impak yang lebih mendalam secara global.

NETA memberikan contoh dalam strategi luar negara dengan memberi tumpuan kepada teknologi, produk, dan perkhidmatan yang disesuaikan. Dengan menargetkan 50 negara dan 500 saluran jualan, NETA bertujuan untuk berkembang secara global, menyediakan produk canggih dan perkhidmatan yang luar biasa, serta menjadi mercu tanda inovasi NEV China di peringkat dunia.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap