Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Inisiatif Bitara MADANI : 41 klinik daif siap dinaik taraf

2024-06-11 berita.rtm.gov.my HaiPress

Datuk Lukanisman Awang Sauni mengadakan lawatan ke Pejabat Kesihatan Daerah Pekan di Pahang

PEKAN,11 Jun- Sebanyak 41 klinik daif bawah Kementerian Kesihatan (KKM) di seluruh negara telah siap dinaik taraf menerusi inisiatif Bitara MADANI,tahun ini.

Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Lukanisman Awang Sauni berkata,sehingga 4 Jun lalu,326 projek kini dalam fasa pelaksanaan,manakala 36 projek belum bermula.

Menurutnya,beliau menjangkakan kesemua 403 projek menaiktaraf serta roboh dan bina baharu akan disiapkan selewat-lewatnya pada November tahun ini,dengan peruntukan keseluruhan sebanyak RM150 juta.

Jelasnya,daripada 403 projek itu,sebanyak 393 projek dilaksanakan sendiri oleh KKM,manakala 10 projek dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

Di Pahang katanya,kerajaan telah memperuntukkan RM15.5 juta melibatkan 40 projek,termasuk 13 projek roboh dan bina baharu.

Beliau berkata demikian selepas mengadakan lawatan ke Pejabat Kesihatan Daerah Pekan di Pahang,hari ini.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap