Rumah Agensi untuk bergabung Produk Teknologi tenaga baru ESports Berita global AI pintar Hiburan Kehidupan Perniagaan Fesyen Hotel Sukan Ibu bapa-anak Kesihatan Anak Kewangan Makanan Hartanah

Kes keracunan di sebuah sekolah bukan bawah KPM - Fadhlina

2024-06-11 berita.rtm.gov.my HaiPress

Fadhlina Sidek

KUALA LUMPUR,11 Jun- Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek,mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa yang terlibat akibat keracunan makanan dari sebuah sekolah di Gombak.

Beliau dalam satu kenyataan berkata,kes berkenaaan tidak berlaku di institusi pendidikan bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

"Walaupun begitu,saya ingin mengambil kesempatan ini untuk memberi peringatan kepada semua pemimpin,pentadbir dan warga institusi pendidikan bawah KPM untuk sentiasa mematuhi garis panduan berkaitan penganjuran acara serta penyediaan makanan.

"Saya mengambil berat keselamatan dan kesejahteraan seluruh warga institusi pendidikan bawah KPM," katanya.

Pada masa sama beliau juga mendoakan keluarga mangsa diberi kekuatan dan kesabaran dalam menempuh situasi sukar itu.

BERITA BERKAITAN:

Dua maut keracunan selepas makan makanan dibawa dari sekolah

KKM dalam proses siasatan kes keracunan makanan

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
©hak cipta 2009-2020 Berita Perisikan Teknologi Malaysia      Hubungi kami   SiteMap